در گذشت طاهره صفر زاده

طاهره صفارزاده درگذشت

طاهره صفارزاده، شاعر و مترجم قرآن صبح دیروز پس از یک دوره بیماری در بیمارستان ایرانمهر تهران در سن 72 سالگی درگذشت.
به گزارش شبکه خبر؛ طاهره صفارزاده شاعر و استاد دانشگاه از یک ماه پیش، به‌علت زایده‌ مغزی در بیمارستان ایرانمهر تهران بستری شده و مورد عمل جراحی قرار گرفته بود. 

وی در سال 1315 در شهرستان سیرجان متولد شد و پس از کسب مدرک لیسانس در رشته زبان و ادبیات انگلیس برای ادامه تحصیل به خارج از کشور رفت. 

وزارت علوم و آموزش عالی در سال 1371، صفارزاده را به عنوان استاد نمونه اعلام کرد و در سال 80 پس از انتشار ترجمه قرآن کریم به افتخار «خادم القرآن» نائل آمد. 

سازمان نویسندگان آسیا و افریقا، در ماه مارس 2006 همزمان با بر پائی روز جهانی زن ، وی را  به عنوان شاعر مبارز و زن نخبه دانشمند مسلمان برگزید.  
از خداوند متعال غفران واعتلای مرتبه برا ایشان مسئلت می نمائیم.

طاهره صفار زاده »

 

طاهره صفارزاده، شاعر و مترجم قرآن،  پس از یک دوره بیماری، در بیمارستان ایرانمهر تهران در سن ۷۲ سالگی درگذشت

 

" طاهره صفار زاده " ، شاعر ، نویسنده ، محقق و مترجم در 27 آبان 1315 در سیرجان به دنیا آمد . در 6 سالگی تجدید و قرائت و حفظ قرآن را در مکتب خانه محل آموخت تحصیلات ابتدای و متوسطه را در کرمان گذراند . نخستین شعر را در 13 سالگی سرود که نقش روزنامه دیواری مدرسه شد . اولین جایزه شعر را که یک جلد دیوان « جامی » بود در چهارم دبیرستان به پیشنهاد دکتر باستانی پاریزی که آن زمان از دبیران دبیرستان بهمنیار بود ، از رئیس آموزش و پرورش استان دریافت کرد .

تحصیلات دانشگاهی صفارزاده در رشته زبان و ادبیات انگلیسی می باشد . مدتی به عنوان مترجم متون فنی در شرکت نفت کار کرد و چون به دنبال یک سخنرانی در اردوی تابستانی فرزندان کارگران مجبور به ترک کار شد . برای ادامه تحصیل به انگلستان و سپس به آمریکا رفت . در دانشگاه آیوا هم در گروه نویسندگان بین المللی پذیرفته شد و هم به کسب درجه MFA   نایل آمد و ( MFA   درجه ای مستقل است که به نویسندگان و هنرمندانی که داوطلب تدریس در دانشگاه باشند اعطا می شود و نویسندگان به جای محفوظات و تاریخ ادبیات به آموختن و نقد به صورت تئوری و عملی و ... می پردازند. ) .

صفازاده پس از تحصیلات در خارج کشور در سال 1349 به استخدام در دانشگاه ملی ( شهید بهشتی ) در آمد .

دکترر صفا زاده پایه گذار آموزش ترجمه به عنوان علم و برگزار کننده نخستین (( نقد علمی ترجمه )) در دانشگاههای ایرانی محسوب می شود .

« طاهره صفار زاده »  در زمینه شعر و شاعری به دلیل ومطالعات و تحقیقات ادبی ، به معرفی زبان و سبک جدیدی از شعر با عنوان شعر (( طنین )) توفیق یافت که در آغاز بسیار بحث بر انگیز شد . در آغاز انقلاب اسلامی به کمک نویسندگان سرشناس کشور به تاسیس مرکزی به نام « کانون فرهنگی نهضت اسلامی » اقدام کرد .

دکتر طاهره صفارزاده ، پس از انقلاب اسلامی از سوی همکاران خود در دانشگاه شهید بهشتی به عنوان رئیس دانشگاه و نیز رئیس دانشکده ادبیات انتخاب شد . همزمان با سرپرستی دانشکده ادبیات « طرح باز آموزی دبیران » را به اجرا در آورد .

به سرپرستی صفارزاده برای نخستین بار برای کلیه رشته های عملی دانشگاهها کتاب به زبانهای انگلیسی ، فرانسه ، آلمانی و روسی تالیف شد .

دکتر صفارزاده در سال 1371 از سوی وزارت علوم و آموزش  عالی استاد نمونه اعلام گردید. و در سال 1380 پس از انتشار ترجمه «قرآن کریم » به افتخارعنوان « خادم القرآن » نایل شد .

دکتر صفارزاده در ماه مارس 2006 همزمان با برپایی جشن روز جهانی زن از سوی سازمان نویسندگان آفریقا و آسیا به عنوان شاعر مبارز و زن نخبه و دانشمند مسلمان برگزیده شد .

تا کنون علاوه بر مقالات و مصاحبه های علمی و اجتماعی از طاهره صفارزاده بیش از 14 مجموعه شعر و 10 کتاب ترجمه یا نقد ترجمه در زمینه ها ادبیات ، علوم ، علوم قرآنی و حدیث منتشرشده و گزیده سرودهای او به زبانهای گوناگون جهان ترجمه شده است .

 

 

 

 

 

از آثار او :

 

o       شعر :

 

-         رهگذر مهتاب / 1341

-         سروده هایی  به زبان انگلیسی / 1347

-         طنین در دلتا / 1349

-         سد و بازوان / 1350

-         سفر پنجم / 1356

-         حرکت و دیروز / 1357

-         بیعت با بیداری / 1358

-         مردان منحنی /

-         دیدار صبح / 1366

-         گزیده اشعار فارسی و انگلیسی / 1378

-         در پیشواز صلح / 1385

-         گزیده ادبیات معاصر / 1378

-         هفت سفر / 1384

-         روشنگران راه / 1384

-         اندیشه در هدایت شعر / 1384